Voedselverspilling

photo11.jpg

Een derde van het voedsel wereldwijd wordt weggegooid. We moeten met z’n allen zorgvuldiger omgaan met het voedsel. Behalve dat het geld bespaart, is het beter voor het milieu. We kunnen o.a. gebruik van kunststof verpakkingen beperken en ontbossing terugdringen. We hoeven ook minder voedsel -wat niet gegeten wordt- weg te gooien.

‘t Bergsch Backhuys wil graag zijn steentje bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling.

Mede daarom hebben we kleine porties geïntroduceerd op onze nieuwe menukaart.

 

We gaan zelfs nog een stapje verder:

Voortaan zullen wij u bij het opnemen van uw bestelling vragen of u friet, salade en/of groente bij uw gerechten wenst.

Om verspilling te voorkomen, zullen wij dit niet meer automatisch uitserveren.

Wij zijn ervan overtuigd dat we daardoor minder voedsel wat overblijft weg zullen gooien.

Als iedereen wat bewuster met omgaat met voeding die besteld en opgediend wordt dragen we allemaal ons steentje bij aan de toekomst van de aarde.

Natuurlijk staan wij open voor uw ideeën hoe we hierin met z’n allen nog meer kunnen bereiken.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reageer